Når du har vondt i din skulder

Skuldersmerter er et vanlig problem som kan ha mange årsaker. Du kan skade skulderen din i en fall, ulykke eller ved å overanstrenge deg. Noen ganger kommer skuldersmerter fra en tilstand som leddgikt. Det kan også komme fra problemer i andre deler av kroppen, som kalles referert smerte.

Tegn på en skulderskade

Skulderen er et kuleledd som gir deg stor bevegelsesfrihet, men det går på bekostning av stabilitet. Skulderleddet kan lett bli ute av stilling eller skadet av gjentatt belastning. Her er noen tegn på at du kan ha en skulderskade:

  1. Plutselig og skarp smerte.
  2. Nedsatt bevegelighet.
  3. Smerte sammen med hevelse, trykk eller blåmerker.
  4. Konstant smerte eller smerte som blir verre.
  5. Smerte som hindrer deg i å sovne eller vekker deg.
  6. Ingen smertelindring etter flere dager med hvile, is og betennelsesdempende medisiner.

Behandling av skuldersmerte

Noen skuldersmerter kan behandles hjemme med hvile, is, kompresjon og heving. Men noen skader trenger profesjonell hjelp. Hvis du har vondt i skulderen din, kan et besøk hos Naprapatlandslaget være et godt alternativ for deg. De har lang erfaring og kompetanse med å behandle ulike typer av skulderskader. Naprapatene bruker manuelle teknikker som manipulasjon, mobilisering, massasje og tøyning for å løse opp i spenninger, redusere betennelse, øke bevegelighet og lindre smerte i skulderen.