Skap et godt utemiljø i egen hage

Det er jo ikke alltid man har mulighet til å løpe rundt i skog og mark, selv om lysten er der. Noen ganger har man forpliktelser som stiller seg i veien for egne planer, og da er gode råd dyre. Eller ikke – dersom du anlegger en flott hage, kan du likevel trekke deg tilbake til en harmonisk, komfortabel oase av fred og skjønnhet. Er det ikke derfor vi stikker ut og løper i fjell og hei, kanskje? Les mer her om hva som er viktig å tenke på ved beplantning av egen hage.

Betydningen av god vegetasjon

Det viktigste må velges først, og det er selvfølgelig innrammingen. Her gjelder det å finne den rette hekken for ditt behov, slik at hagedrømmen begynner så bra som den kan. Det er om å gjøre å velge rett hekk etter både type, størrelse og vekstforhold i din hage, slik at det ikke oppstår noen problemer senere. Så kan du velge om du planter rett i jorden, eller om du velger å bruke store og små krukker rundt i hagen med de ulike blomstene og grønne plantene du ønsker deg. Her er det bare fantasien som setter grenser, men husk på å tenke på lysforhold og skygge tilgjengelig, slik at du ikke risikerer at hagen din dør mens du er på hytta dersom varmen slår til litt ekstra.

Skap en oase for avslapning

Å kose seg i hagen er viktig, og derfor er helheten essensiell ved oppbygging av en hage fra grunnen av. Noen liker tykt gress, andre foretrekker myk og fuktig mose, og atter andre foretrekker en platting i tre som dekker hele eller deler av hagearealet. Det som er viktig er at du velger gode, skjønne møbler å slappe av i, og at du koser deg den tiden du befinner deg i din egen drømmehage. Lykke til.