Nyte naturen med sykkel

Norge er et grønt land, og allemannsretten tillater oss å nyte naturen med sykkel. Med en god terrengsykkel som turkamerat, har du de beste forutsetninger for å kunne nyte naturen maksimalt. Sykkelveier, ruter og stier finnes i fleng fra nedre sydspiss til det nordligste kapp. Sykling er en treningsform som passer for de aller fleste, da en selv kan bestemme omfanget av treningsøkten. Du bestemmer selv om du vil sykle en lett rute på flatmark, eller om du vil kjøre et hardt løp med mye oppoverbakker og ulendt terreng. Online kan du finne sykler som egner seg i skog og mark.

Sykling som treningsform

Med sykling slår du to fluer i en smekk – det er miljøvennlig og det er god trening! Vil du ferdes i skog og mark og samtidig få en god treningsøkt, gir sykkel mye mindre risiko for støtskader enn for eksempel jogging. Derfor er sykkel langt å foretrekke for alle som sliter med en skade i for eksempel kne, rygg, hofte, nakke etc. Sykkelsetet er det sentrale tyngdepunktet, der kroppen får støtte i både hofter og rygg. Ferdes du i terrenget, vil musklene i hofte og rygg styrkes, noe som kan lindre smerter og fremtidige skader. Det er altså mange fordeler med sykling!

Utstyr som trengs for å sykle i skog og mark

For å ferdes i terrenget på to hjul, trengs først og fremst en god terrengsykkel. Dette er svært viktig for en god opplevelse. Finn aldri på å sykle i terrenget med en vanlig bysykkel. Da er du garantert å mislykkes. Personalet i sportsbutikken kan hjelpe deg med å velge den rette sykkelen til ditt bruk. Obligatorisk utstyr er selvsagt en godkjent sykkelhjelm – dette er påbudt! Din sikkerhet er viktig, så ikke vær gnien her, men kjøp en ordentlig hjelm! Gode joggesko er også et must, da du helst vil ha et godt grep på pedalene. Gå også til innkjøp av gode sykkelhansker for et godt grep på styret.